ابزار و مواد اولیه از مسائل اصلی هنرمندان صنایع‌دستی است

هنرمند خراط مشکلات این حوزه از صنایع دستی را مسئله ابزار و مواد اولیه و همچنین نبود زمینه تبلیغات در فضای مجازی دانست.

علیرضا صامت تقی زاده در گفتوگو با خبرنگار میراث آریا، با بیان این که کمتر از یک دهه در این حوزه مشغول بوده است، گفت: دستگاه های مختلفی در کنار دستگاه خراطی برای فعالیت‌های تخصصی تهیه کرده‌ام که برندهای چینی است و متاسفانه اگر بخواهیم حتی دستگاه‌های گران قیمت ژاپنی را تهیه کنیم ممکن است قطعاتشان حتی پیدا نشود و عملا دستگاه ناکارآمد باشد.

این هنرمند جوان با بیان این که مسئله ابزار در این حوزه تخصصی یک مسئله و نیاز جدی است، تصریح کرد: اگر بخواهیم از ابزارهای خارجی باکیفیت استفاده کنیم متاسفانه بسیار گران هستند یا قطعات آنها بعضا در داخل وجود ندارد.

صامت تقی‌زاده با اشاره به این که مواد اولیه هم مسئله جدی و مهمی است، گفت: چوب‌های ایرانی به واسطه قاچاق و مافیا در دسترس نیستند و گران قیمت هستند در حالیکه قبلا از چوب‌های خارجی هم ارزانتر بودند مثلا چوب گردو امروزه بسیار سخت پیدا می‌شود.

او افزود: در عین حال، چوب راش از گرجستان به رغم افزایش قیمت دلار، به صرفه‌تر و ارزانتر است و تهیه آن راحت‌تر اتفاق می‌افتد.

این هنرمند خراط با بیان این که مردم هم امروزه کارهای تولید شده با چوب‌های راش را می‌پسندند، گفت: تقریبا در خانه و آشپزخانه هر ایرانی امروزه آثار چوبی با راش وجود دارد و به نظر توانسته است بازار و استقبال داخل را به خود جلب کند.

او تصریح کرد: زمینه‌های فروش با وجود تبلیغاتی که می شود، در زمینه فروش ما موثر نبودند حتی برای فروش یک اثر، چرا که معتقدم در این فضاها افراد به دنبال کالاهای لوکس و باکیفیت نیستند و صرفا خرید محصول ارزان قیمت مهم است.

صامت تقی‌زاده با اشاره به این که بهترین زمینه فروش اینستاگرام بوده است، گفت: متاسفانه وضعیت اینستاگرام نیز به دنبال فیلترینگ و دیگر مسائل خوب نیست و ما نمی‌توانیم از این زمینه به خوبی استفاده کنیم.

هنرمند خراط افزود: ای کاش بتوانیم به اندازه یک ویترین از نمایشگاه‌ها سهم داشته باشیم تا در واقع بتوانیم تولیداتمان را به مشتریان معرفی کنیم.

این هنرمند نجار و خراط و حجم‌تراش با تاکید بر اینکه هنر صنایع دستی می تواند مکمل فعالیت‌های جوانان باشد، گفت: من شخصا طالب بهبودی شرایط برای بازگشت کامل به فعالیت صنایع دستی هستم نه این که بتواند مکمل یا شغل دوم من باشد.

او ادامه داد: من در کنار مهندسی پزشکی و تدریس زبان انگلیسی کارگاه و هنر صنایع دستی را دنبال می کنم و معتقدم که این مسئله مهم است.

صامت تقی‌زاده با اشاره به این که باید هنر صنایع دستی در کنار آموزش باشد، گفت: جوانان باید بدانند که صرفا با خرید دستگاه یا ورود به این حوزه نمی توانند هنرمند شوند بلکه باید فعالیتشان را با آموزش دنبال کنند تا بتوانند با سرمایه‌ای خرد و حتی بدون تسهیلات وارد این حوزه شوند.

انتهای پیام/

کد خبر 1403052701473
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha